Almere Tussen de Vaarten, Hwarang Mudowon, Andy Warholstraat 23, 1328 LA Almere (036-5340734 / 06-33772117)

Start dit jaar fit en sterk 2024

Taekwondo Examen voor beginners op Zondag 25 februari 2024

Taekwondo Examen Taekwondo Leerlingen uit Almere-Tussen de Vaarten (Hwarang Mudowon)leggen hun allereerste examen af in het bijzijn van familieleden. 

De spanning was voelbaar toen beginners zich verzamelden voor de groepspresentatie, een cruciaal onderdeel van het Taekwondo-examen. Met een mix van nervositeit en vastberadenheid stonden ze klaar om hun vaardigheden te tonen voor een hun familieleden en H.T.A. Taekwondo instructeurs. 

Overwinnen van Angst:

Voor velen was de presentatie een kans om persoonlijke angsten te overwinnen en zelfvertrouwen op te bouwen. Met elk krachtig geslagen slag en elke gracieuze beweging werd de angst geleidelijk aan overwonnen, vervangen door een gevoel van trots en zelfverzekerdheid.

Het Examenprogramma:

Het examenprogramma bestond uit het stijllopen (poomae), Koreaanse taekwondo benamingen en sparring. Elke deelnemer werd op de proef gesteld en uitgedaagd om hun grenzen te verleggen en hun potentieel te tonen.

Doorzettingsvermogen:

Na uren van inspanning en toewijding werden de resultaten bekendgemaakt, met een mix van opwinding en opluchting onder de deelnemers. Voor degenen die slaagden, vertegenwoordigde het een triomf van doorzettingsvermogen en toewijding aan de kunst van Taekwondo.

Volgende Taekwondo Examen 

Hoewel het examen voor beginners een mijlpaal markeert, vertegenwoordigt het ook het begin van een nieuwe fase in hun Taekwondo-reis. Met nieuwe graden en uitdagingen voor de boeg, zetten deze beoefenaars hun stappen voort, gedreven door passie en vastberadenheid om steeds verder te groeien.

NIEUWS & Blog