Taekwondo en vitaliteit voor volwassenen (18+)

Taekwondo training voor mentale en fysieke vitaliteit. De training voor deze groep is gericht op het vergroten van de conditie, verbeteren van een correcte houding en het bevorderen van uw innerlijke rust.

Door een combinatie van explosieve en meditatieve oefeningen heeft u de mogelijkheid om aan uw conditie en vitaliteit te werken. Op een korte termijn voelt u het effect dat u tot ultieme ontspanning komt na intensieve training. Op lange termijn zult u merken dat u steeds fitter voelt en plezier gaat beleven van trainingen doordat u steeds behendiger wordt.

U leert totale facetten van taekwondo, zoals:

 • taekwondo-yoga, een stijlvorm waarbij yoga bewegingen geïntegreerd zijn in taekwondo bewegingen ter bevordering van uw lenigheid en geestelijke ontspanning.
 • Sparringsoefenngen (gyrugi) waarbij u werkt aan uw incasseringsvermogen en uithoudingsvermogen;
 • Stijllopen (poomse), waarbij uw werkt aan uw innerlijke kracht, balans en correcte houdingen.

Beleef zelf de taekwondoles

Vraag een proefles aan en train een les met ons mee. Zo kun je de sfeer helemaal zelf proeven. We hopen je graag een keertje te zien

Vraag een Taekwondo proefles aan

Training voor iedereen!

Door diversiteit binnen de groep, qua leeftijd, sekse en culturen, heerst er een ontspannen sfeer met een positieve uitwerking op de groep en het individu. De trainingen worden gedifferentieerd aangeboden; zowel beginners als gevorderde studenten kunnen op hun eigen niveau deelnemen aan trainingen vanaf 18 jaar.

Inhoud van de les:

 • Warming up
 • Diverse conditie trainingen
 • Taekwondo-yoga en ademhalingsoefeningen
 • Koreaanse benamingen (in tellen, Koreaanse namen)
 • Stijllopen (poomse) in duo, kleine groepjes of de hele groep
 • Vrije gevechts oefening (zelfverdediging) in duo
 • Zelfverdedigingsoefeningen
 • Koreaanse taekwondo etiquette

Beleef zelf de taekwondoles

Vraag een proefles aan en train een les met ons mee. Zo kun je de sfeer helemaal zelf proeven. We hopen je graag een keertje te zien

Vraag een Taekwondo proefles aan

Ervaringen

"Tijdens de trainingen doen we in verschillende fases. Je bent aan het trappen. Je bent stretch-en ademhalingsoefeningen oefeningen aan het doen Daardoor ben je heel erg bezig met het trainen van je hele lijf. Stukje bij beetje kom ik verder en een beetje aan het groeien."

Linda (32) uit Bodegraven traint sinds haar 16e en reist drie keer vanuit haar woonplaats naar Almere (1,5 uur heen) om te trainen.

"Voor of na de les buigen we altijd naar elkaar en naar docenten. Hiermee word je telkens herinnerd om respectvol en vertrouwd met elkaar oefeningen te doen en ze te krijgen. We beoefenen poomse, stijllopen. Dat is iets mentaals; je wordt uitgedaagd om de stappen te onthouden. Ik heb de laatste tijd veel geoefend”

Cor (54) uit Almere traint sinds 2014 en heeft een opleiding gevolgd in Zuid-Korea Koreaanse vechtkunsten.