Almere Tussen de Vaarten, Hwarang Mudowon, Andy Warholstraat 23, 1328 LA Almere (036-5340734 / 06-33772117)

H.T.A. Korean Taekwon Mudschool Kim

Over ons

Onze school bestaat sinds 1990 jaar en is uitgegroeid tot een Koreaans cultureel taekwondo trainingscentrum in Nederland. Dit centrum is gevestigd in Almere. Door de jaren heen zijn scholen geopend in Hoofddorp, Nieuw Vennep, Almere-Poort, Almere-Buiten, Amsterdam Zuid-Oost, Utrecht en Haarlem. De school is opgericht door een Koreaanse grootmeester, grootmeester (Kuen Sabumnim) Y.K. Kim (9e dan taekwondo), die al meer dan dertig jaar ervaring heeft in het lesgeven van deze vechtkunstvorm en opleiden tot taekwondo instructeur. Grootmeester Kim benadrukt het aspect discipline en taekwondo etiquette binnen de taekwondo omdat ze volgens hem tot de belangrijkste punten behoren om deze mooie intelligente vechtkunst goed en waardig te kunnen beoefenen

Ervaring

Onze missie & visie op taekwondo

Missie

Werken aan fysieke en mentale weerbaarheid. Bewegen voor je leven!

Onze school beoogt dat de beoefenaar, zowel jong als oud, door middel van actieve en meditatieve trainingen dichter bij zichzelf komt door het eigen maken van technieken zodat hij/zij daarmee zowel geestelijk als lichamelijk sterker en weerbaarder wordt.

Wij zijn van mening dat persoon in kwestie eerst voor zichzelf moet zorgen, zich goed moet voelen en sterk moet maken alvorens hij/zij daadwerkelijk zichzelf kan beschermen. Dit kan pas bereikt worden als men de eerste stap zet. Gewoon beginnen en werken door in actie te komen met een duidelijk doel voor ogen! De tweede stap is blijven werken en ontwikkelen. Het nemen van deze stappen vergt tijd, energie en discipline.

Wij bieden studenten ruimte en begeleiding om te werken aan het bereiken van de doelen. Op deze manier streven wij een bijdrage te leveren aan het zowel lichamelijk en geestelijke welzijn van de medemens zodat hij/zij positieve invloed heeft op zijn/haar directe omgeving. Als men zich lekker in zij/haar vel voelt, reageert hij/zij positieve in zijn jaar werk of privé domein. Indirect beoogt de school hiermee de gezondheid van de Nederlandse samenleving positief te beïnvloeden. 

Ons motto

De training wordt aangeboden naar traditioneel Koreaanse trainingsmaatstaven die Grootmeester Kim heeft geïntegreerd in de les. Dat komt tot uiting in de uitgebreide trainingsonderdelen:

Visie

Onze visie op taekwondo als vechtkunst

Taekwondo geniet haar bekendheid doordat zij is ontwikkeld tot wedstrijdsport. Maar het biedt veel meer. Onze school hecht veel waarde aan het vechtkunstzinnige aspect van taekwondo. Dat wil zeggen dat we taekwondo zien als vechtkunst. Binnen de vechtkunst wordt er nadruk gelegd op de ‘weg’ oftewel ‘do’. Het optimaal beleven van taekwondo training als Koreaanse vechtkunst is het doel op zich opdat studenten werken aan de versterking van lichaam en daarmee zijn/haar geestelijke veerkracht. 

Voorbeelden:

Visie op lesgeven

Er zijn veel manieren om de lessen aan te bieden. Onze school hecht veel waarde discipline, onderlinge respect en etiquette tijdens de les. We streven ernaar dat alle deelnemers zich prettig en veilig kunnen voelen om te trainen.

Principes van onze leraren

Ervaringen in het lesgeven leren ons dat deze manier van aanpak zorgen voor plezier in het trainen. We kunnen zien dat leerlingen plezier hebben in het trainen omdat ze het gevoel hebben dat ze zich in diverse facetten van hun leven ontwikkelen. Dit staat los van leeftijd, achtergrond en sekse.

Training

De onderdelen die eerder genoemd zijn, zijn terug te vinden in trainingen; de trainingen zijn geschikt voor alle leeftijden, mannen en vrouwen. Het uiteindelijke doel is om conditie, concentratie, lichaam coördinatie, ademhaling, uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen, reflexen te bevorderen. Studenten doen samen de oefeningen in groepsvormen (in paren of meerdere personen onder begeleiding), maar ze trainen ook individueel op eigen tempo. Het verschil voor en na de training zal duidelijk te merken zijn; je voelt je fit, zeker en sterk. Kortom je bent ontspannen.

We werken aan je fysieke conditie:

We werken aan je geestelijke conditie:

Beleef het zelf!

Vraag een proefles aan en train een les met ons mee.
Zo kun je de sfeer helemaal zelf proeven. We hopen je graag een keertje te zien.