Almere Tussen de Vaarten, Hwarang Mudowon, Andy Warholstraat 23, 1328 LA Almere (036-5340734 / 06-33772117)

Taekwondo en weerbaarheid

voor jeugd (12 t/m 18 jaar)

Taekwondo voor jeugd

Als je op zoek bent naar een nieuwe sport en je wil graag werken aan je weerbaarheid en je zelfvertrouwen en je vindt oosterse vechtkunsten interessant, lees de onderstaande punten even door. Wellicht is een kennismaking les taekwondo bij ons iets voor jou.

Ik ben op zoek naar een nieuwe sport die bij me past, ik:

Beleef het zelf!

Vraag een proefles aan en train een les met ons mee.
Zo kun je de sfeer helemaal zelf proeven. We hopen je graag een keertje te zien.

Hoe ziet de taekwondo les eruit?

In 60 minuten durende trainingssessie train je in je eentje en samen met elkaar. Je wordt begeleid door een ervaren docent(e). Hij/zij leidt de training op speciale taekwondo commando. De training wordt in stilte uitgevoerd, behalve op momenten dat je harde kreten, ‘kjap’, maakt vanuit je onderbuik. In het begin is het wennen om te schreeuwen. Je zult gaanderweg merken dat het je een heerlijk gevoel geeft om bij elke beweging ‘kjap’ geluid te maken; het is een ontlading van je inspanning. Op gegeven moment kun je er niet zonder!

Aandacht voor je eigen lichaam

Er is veel aandacht voor oefeningen waarbij je werkt aan je conditie (lenigheid, lichaam coördinatie, kracht, snel kracht en balans). Je lichaam maakt een enorme groeispurt. Soms heb je om die reden het gevoel dat je geen controle hebt over je eigen lichaam. De oefeningen zorgen ervoor dat je werkt aan je correcte houdingen en fitheid.

Voorbeelden van oefeningen zijn:

Aandacht voor rustmoment, meditatie

We leven in een tijdperk waarin we steeds bezig moeten zijn met iets. Misschien heb je je afgevraagd hoe het is om even stil te staan bij jezelf. De trainingen zijn vrijwel intensief. Soms moet je wel even tanden op elkaar zetten om het vol te kunnen houden. Je doet dit in stilte. Gezellig praten is er even niet bij. Vele onderzoeken hebben uitgewezen dat intensief en geconcentreerd trainen een positief invloed heeft op jouw denken en voelen. Als je na de training je beter in je vel voelt, zul je ook veel beter kunnen concentreren. Een uur hard trainen doet wonderen. Je voelt je lekker in je vel en gaat fluitend naar huis. Een beloning van fysieke inspanning: met een leeg hoofd naar huis!

Voorbeelden van oefeningen zijn:

Aandacht voor weerbaarheid/ zelfverdediging

De trainingen zorgen ervoor dat je lichamelijk en mentaal sterker wordt. Hoe merk je dat in je lichaam ?

Hoe merk je dat je mentaal sterker wordt ?

Aandacht voor discipline en Koreaanse taekwondo ‘martial art’ etiquette en cultuur

Als je taekwondo lessen volgt, leer je ook de Koreaanse taekwondo cultuur kennen. Koreaanse taekwondo cultuur wil zeggen de normen en waarden die zijn ontstaan en deze zijn nauw verbonden met de geest van de vroegere traditionele Koreaanse vechtkunsten.

Er zijn vijf kerngedachtes:

Beleef het zelf!

Vraag een proefles aan en train een les met ons mee.
Zo kun je de sfeer helemaal zelf proeven. We hopen je graag een keertje te zien.