Almere Tussen de Vaarten, Hwarang Mudowon, Andy Warholstraat 23, 1328 LA Almere (036-5340734 / 06-33772117)

Start dit jaar fit en sterk 2024

1 en 4 Dan Taekwondo Examen

Op zaterdag 6 april deden twee van onze leerlingen Taekwondo examen voor hun 1e en 4e Dan in Almere. Nicole, 12 jaar, traint 3 jaar. Ze legt haar allereerste examen af. Casper Groot (26 jaar) traint inmiddels meer dan 20 jaar. Hij legt zijn examen af voor zijn 4e Dan.

Allen wisten mooie resultaten te presenteren in het bijzijn van hun familie. Het examen ging vooraf met de zwarte band uitbreiding van Lance en Danny. Zij hebben de afgelopen maand hun 3e en 2e Taekwondo Dan examen afgelegd. 

Nicole (1 Dan) 

Nicole (12 jaar) zegt dat ze gedurende de cursus ‘Taekwondo Zwarte Band Cursus’ heeft geleerd om meer uit haar comfortzone te komen. Ik vond het examen spannend om te doen, omdat het voor mij de eerste keer is dat ik een zwarte band examen afleg. Ik probeerde te letten op mijn ademhaling. Daar werd ik rustig van. Toen ging het eigenlijk wel beter.  

Casper Groot 

Casper Groot is in aanraking met taekwondo gekomen toen hij een keer met de sportdag van zijn basisschool meedeed met een taekwondo workshop. Sindsdien is hij blijven trainen. Eerst trainde hij in Hoofddorp. Daarna is een opleiding ‘zwarte band cursus’ gaan doen. Inmiddels reist hij vanuit Katwijk aan Zee richting Almere om lerarentraining bij te wonen. 

Hij zegt: “Het is soms niet makkelijk om mijn dagelijkse leven te combineren met de training. Want er zijn een aantal factoren die ontzettend veel tijd vragen. Soms moet je prioriteit ergens anders leggen. Het is even puzzelen om tijd vrij te maken. Ik ben dan blij dat het me weer gelukt is. Na het trainen voel ik me veel energieker, zeker na de training van Grootmeester Kim. 

Omgaan met Spanning tijdens Taekwondo Examens: Tips en Technieken

Leer waarom spanning belangrijk is en ontdek praktische tips om het te beheersen.

Waarom Spanning Belangrijk is: Spanning is normaal maar kan je prestaties negatief beïnvloeden als het te veel wordt. Het kan leiden tot concentratieverlies en fysieke klachten.

Tips om Spanning te Beheersen:

  1. Ademhalingsoefeningen: Neem diepe ademhalingen om jezelf te kalmeren.
  2. Visualisatie: Beeld jezelf succesvol af.
  3. Positieve zelfspraak: Gebruik bemoedigende zinnen.
  4. Fysieke ontspanning: Stretch je spieren om spanning te verminderen.
  5. Mentale focus: Richt je aandacht op het huidige moment.
  6. Realistische verwachtingen: Stel haalbare doelen voor jezelf.

NIEUWS & Blog