Almere Tussen de Vaarten, Hwarang Mudowon, Andy Warholstraat 23, 1328 LA Almere (036-5340734 / 06-33772117)

Start dit jaar fit en sterk 2024

Op 26 maart legden onze twee leerlingen hun examen af voor hun zwarte band. Het doel waar ze jarenlang voor hebben gewerkt. Hier volgt het intervieuw van Hadi over zijn ervaring met trainen tot nog toe.

Taekwondo Examen

Naam: Hadi Almusawy

Leeftijd: 20

Hoe lang train je ? Sinds 2012

Wat is de aanleiding dat ik ben gaan trainen? Opzoek naar een martial art, waarbij ik mijn lenigheid kon gebruiken

Wat doe jij qua opleiding en hobby’s? Ik studeer geneeskunde en mijn hobby’s zijn muziek maken, feesten en sporten

Wat maakt het dat ik nog steeds train? Mijn motivatie om de beste te worden

Wat heb ik geleerd op de training? Een aantal dingen die ik heb geleerd zijn. Iets mag wel zeer doen, maar geen pijn:

  • Je stopt pas met de training als het klaar is, niet als je moe bent
  • Veel disciplinaire aspecten
  • En natuurlijk veel stijlvormen, technieken en vaardigheden
  • Koreaans tellen

Welke voordelen heb ik ondervonden van de training ?Door de training ben ik echt zelfverzekerder geworden door de jaren heen, daarbij heb ik veel mooie mensen leren kennen, sommige ben ik mee begonnen 11 jaar geleden en train ik nog steeds mee.

Waar geniet ik van tijdens de training?

  • Ik geniet het meest van het feit dat ik nooit spijt heb dat ik naar de training ben gegaan. Vaak hebben mensen dat ze geen zin hebben om te gaan trainen, maar achteraf hoor je altijd dat ze blij zijn dat ze toch wel zijn gekomen.
  • Ik geniet er daarnaast van dat ik en anderen het onszelf net zo moeilijk kunnen maken als we willen, zo heb je zelf in handen hoe snel je groeit binnen de taekwondo.

Wat wil ik verder ontwikkelen qua training? In de komende jaren wil ik mezelf nog meer versterken op de gebieden van kennis over de sport, stijlvormen en sparringstechnieken

NIEUWS & Blog