Almere Tussen de Vaarten, Hwarang Mudowon, Andy Warholstraat 23, 1328 LA Almere (036-5340734 / 06-33772117)

Start dit jaar fit en sterk 2024

De afgelopen zaterdag 11 maart hebben onze drie leerlingen examen afgelegd voor hun 1e, 2e en 3e Dan examen. Allen hebben veel ingespannen om aan dit moment toe te werken. Dit waren Linda Zoet, Seung Ho van Beek en Jean Pascal Huigen.

Taekwondo Zwarte bakd Examen 11 Maart 2023
Linda Laat poomse zien Taekwondo 3 Dan examen

 Linda Zoet (34) begon met trainen toen ze 15 jaar oud was. Wanneer ze start met studeren in Amsterdam en een ander levensritme krijgt, besluit ze om de training te staken. 

Rond haar 29e, als ze weer in Almere woont en werk heeft gevonden na haar studie besluit ze de training weer op te pakken. Momenteel doet ze ervaring op in het lesgeven in Utrecht. 

Ze zegt over haar training het volgende: 

“Ik wil graag mijn focus trainen en probeer om mijn aandacht zo veel mogelijk bij mezelf te houden. Bijvoorbeeld bij het stijllopen in een kring met andere medestudenten, dan probeer ik zo veel mogelijk mijn aandacht te richten op mijn eigen beweging. De kunst is om de stijl samen met medestudenten op ritme en op tempo te lopen waarbij je continu aandacht op jezelf richt. Die focus houden, geeft mij veel energie en balans in mijn lijf. Daar kan ik echt van genieten.”

2 Dan examen Seung Ho van BeekSeung Ho van Beek is op zijn 13e begonnen in Nieuw Vennep. Hij woont in Hillegom,  traint elke week in Almere. Momenteel werkt hij aan zijn leiderschap om over een paar maanden zelfstandig les te verzorgen. 

Over zijn gevoel tijdens de training zegt hij als volgt: 

“Als ik spar, ren of stijl loop, ik voel me vrijer en ik kan vergeten wat er buiten de les gebeurt. Het is een soort gevoel van vrijheid die ik normaal niet voel. Het is een soort gevoel van thuiskomen. Daarom wil ik de training nooit missen.” 

1 Dan taekwondo examen Jean PascalJean Pascal Huigen begon met training al 10 jaar geleden. Na een pauze van 2 jaar nam hij weer de stap om de training weer op te pakken.  Hij zegt als volgt: 

“Ik heb een baan die veel energie en tijd vraagt.”Als ik getraind heb na een lange werkdag, dan voel ik me weer energiek en ontspannen. Training brengt mij tot rust en ik voel me meer in mijn evenwicht. Mijn doel is om door te groeien. Ik wil mijn techniek steeds verbeteren en ik wil meer zelfbewuster worden.”

NIEUWS & Blog