Almere Tussen de Vaarten, Hwarang Mudowon, Andy Warholstraat 23, 1328 LA Almere (036-5340734 / 06-33772117)

Okke Gerritsen

Okke Gerritsen

Wat drijft jou als je traint?

In 1998 ben ik met Taekwondo begonnen. Ik trainde toen al 5 jaar Pencak Silat, een Indonesische gevechtskunst. Ik zocht een school waar volgens de oude oosterse Budo tradities onderwezen werd en het was na één training wel duidelijk dat ik daarvoor bij Kuen Sabumnim Kim aan het juiste adres was. Ik ben nooit meer vertrokken en ga nu mijn 25ste jaar in! 

Wat mij al die jaren drijft, is de ervaring dat wanneer je iets vaak en lang genoeg oefent, zelfs de meest onbereikbare dingen opeens aan je voeten komen te liggen. Dat geldt dus niet alleen voor wat je tijdens een training allemaal leert, maar eigenlijk voor alles in het leven. Respect, discipline en etiquette zijn hierbij essentieel. Dat is ook wat Kuen Sabumnim zo mooi belichaamt. Het is deze ‘mindset’ die mij mateloos fascineert. 

Zeker niet alles in het leven is maakbaar, het meeste niet, je daar al te druk over maken heeft eigenlijk niet zoveel nut. Wat wel nut heeft, is je druk maken over de dingen waar je WEL invloed op hebt. Lichaam en geest werken hierin samen: een sterk en flexibel lichaam zorgt voor een sterke en flexibele geest en andersom.

Wat drijft je als je lesgeeft?

Met lesgeven ben ik in 2005, in Hoofddorp begonnen, op de locatie Braambos. Toen ik in naar Utrecht verhuisde heb ik een school in de wijk ‘Witte Vrouwen’ geopend, dat was in 2013. Eind 2016 verhuisde ik weer, dit keer naar Amerongen op de Utrechtse Heuvelrug. In 2021 ben ik gestart met weer een nieuwe vestiging: wHTA Utrechtse Heuvelrug ‘Jindallae’ in Leersum. 

Wat mij drijft als ik lesgeef, is dat ik kinderen, jeugd en volwassenen wil inspireren. Ik wil ze laten ervaren wat Taekwondo en onze manier van trainen allemaal kan opleveren. Het gaat daarbij niet om hoe ‘goed’ je bent maar om hoe goed je je best doet. Dat is een wezenlijk verschil. Als je je eigen kunnen en je eigen zelfbeeld afmeet ten opzichte van iemand anders dan levert dat in geen geval een duurzame ontwikkeling op. Alleen wanneer je in staat bent om je eigen kunnen en zelfbeeld te beschouwen ten opzichte van wie je gisteren was, dan begeef je je op een pad dat leidt tot voortdurend leren. Dit is de Budo weg en die wil ik zoveel mogelijk overdragen.

Over Okke Gerritsen

Geeft les inUtrechtse Heuvelrug ‘Jindallae’ in Leersum
Gradatie5e Dan
Traint sinds1998
Training in Korea2001, 2004 en 2008
BeroepZelfstandig trainer/coach, facilitator en consultant. Ik begeleid individuen, teams en organisaties bij ontwikkelvraagstukken.