Almere Tussen de Vaarten, Hwarang Mudowon, Andy Warholstraat 23, 1328 LA Almere (036-5340734 / 06-33772117)

Jean Michel Nelissen

Wat drijft jou als je traint?

Grootmeester Kim heeft mij geleerd dat heel veel mogelijk is als je jezelf er maar toe zet. Dat begint bij streng zijn voor jezelf tijdens de training. O.a. door iedere oefening met dezelfde energie te doen, ongeacht of je de oefening leuk vindt of niet.

Bij Grootmeester Kim heeft alles en iedere oefening een reden, in de ruim 27 jaar dat ik les van hem krijg heeft Grootmeester Kim nog nooit iets gedaan zonder reden. Lang niet altijd begreep ik de reden van te voren, maar ik heb geleerd blind te vertrouwen op KS, hij weet beter tot hoever je kan gaan dan dat je het zelf weet. Dit heb ik meerdere malen ervaren, bijvoorbeeld voor mijn 2e dan moest ik voor het eerst een baksteen stuk slaan. Daar zag ik geen probleem in alleen een flinke uitdaging, ik wist dat ik dat op mijn examen met succes zou gaan doen ongeacht of ik mijn hand zou breken oid.

Aan het eind van de laatste training voor het examen, moest ik opeens naar voren komen en moest ik ‘even’ een baksteen stuk slaan.

Wat drijft je als je lesgeeft?

Een ander belangrijk onderdeel dat zeker bijgedragen heeft aan “zakelijk succes” is lesgeven. Lesgeven heeft voor mij (op zakelijk) gebied absoluut deuren geopend. Alléén al hierom raad ik iedereen les te gaan geven. Het is goed voor jezelf op vele gebieden, je leert jezelf weer op een andere manier kennen.

Over Jean Michel Nelissen

Geeft les inHaarlem Centrum
Gradatie6e Dan
Traint sinds1990
Training in Korea1999, 1999, 2001, 2002, 2004,2011, 2013, 2019
BeroepOndernemer in de evenementensector, Kandidaat raadslid Gemeente Haarlem