Almere Tussen de Vaarten, Hwarang Mudowon, Andy Warholstraat 23, 1328 LA Almere (036-5340734 / 06-33772117)

Casper van Wijk

Casper van Wijk

Wat drijft jou als je traint?

Ik train inmiddels 27 jaar. Door de uitstraling die Grootmeester heeft word je zelf enthousiast meegetrokken. Je doet het voor je gezondheid. Door de training groei je als mens. Dat is moeilijk uit te leggen. Maar je voelt je gezonder. Als ik mezelf vergelijk met mijn leeftijdsgenoten, dan denk ik wel dat ik meer energie heb. En dat komt door de positiviteit en de training bij de Grootmeester.

Wat drijft je als je lesgeeft?

Ik vind het een hele eer en les te mogen geven in Koreaanse vechtkunsten, dat ik deze vechtkunsten uit mag dragen. En om daar jongere mensen op te leiden. Dat vind ik heel mooi om te doen. Je traint hun gezondheid, weerbaarheid, doorzettingsvermogen en discipline. Wat ik ook prachtig vind, aan hoe grootmeester lesgeeft, is dat je meegetrokken wordt en afgerekend wordt (het klinkt misschien heel zwaar) op basis van etiquette. Ik vind het heel belangrijk om etiquette te tonen aan je medestudenten. Ook studenten die jonger of ouder zijn dan jij. Het is respect voor een ander. Dat is eigenlijk wat etiquette behelst.

Over Casper van Wijk

Geeft les inNieuw Vennep
Gradatie6e Dan
Traint sinds1995
Training in Korea1999, 2001, 2007, 2008, 2017
BeroepArbeidsdeskundige UWV