Almere Tussen de Vaarten, Hwarang Mudowon, Andy Warholstraat 23, 1328 LA Almere (036-5340734 / 06-33772117)

Schermafbeelding 2022-02-08 om 06.34.41

Anna van Spanje

Wat drijft jou als je traint?

Het mooie aan deze vechtkunst is dat je nooit uitgeleerd bent. Ik blijf ontdekken, jezelf verbeteren en nieuwe dingen leren. Daarnaast is dit een veelzijdige sport. Naast fysieke component heeft deze sport ook een grote mentale component. Ook kan ik d e dingen die ik leer op de training, toepassen in mijn dagelijkse leven. Bijvoorbeeld, op mijn werk bgeleid ik studenten. Bij de H.T.A. draait het om ‘Can do’ mentaliteit. Dus blijven doorzetten en blijven proberen totdat je het lukt. En dat is iets wat ook prodbeer studenten mee te geven. Kortom ik blijf mezelf op alle fronten ontwikkelen. 

Wat drijft je als je lesgeeft?

Ik vind het heel erg mooi om mijn leerlingen zien te ontwikkelen. Je ziet ze op het fysieke vlak leniger of sterker worden. Op het mentale vlak zie je ze bijvoorbeeld veel meer zelfvertrouwen krijgen. Je ziet hun leerproces al een tijdje. En als je hun laat weten hoe ze zijn ontwikkeld vanaf het begin tot het niveau van heden, is het heel mooi om hun erop te wijzen. Vaak zijn ze niet bewust. Maar ik zie het als een taak van mij om ze bewust te maken van hun groei.

Over Anna van Spanje

Geeft les inUtrecht ‘Bongsungwha’ groep.
Gradatie2e Dan
Traint sinds2012
Training in Korea2018
BeroepDocent en onderzoeker aan de Hogeschool van Utrecht