Almere Tussen de Vaarten, Hwarang Mudowon, Andy Warholstraat 23, 1328 LA Almere (036-5340734 / 06-33772117)

Start dit jaar fit en sterk 2024

Taekwondo trainingen tijdens de lockdown

Tijdens de corona heeft onze school niet stilgezeten. Zo zijn we vanaf april 2020 gestart met het bieden van taekwondo online trainingen. Elke maandag kunnen onze leden training volgen via YouTube live stream. Sinds de kinderen en jeugd vanaf februari 2021 weer buiten mogen sporten worden er o.a. in Almere-Stad, Almere-Poort, Hoofddorp en in Nieuw Vennep buiten lessen gegeven. Maar er zijn nog steeds groepen die nog online trainingen volgen zoals leden  in Almere Stad, ‘Hwarang Mudowon Centre’, Utrecht  en in Haarlem.

Hoe is het om online trainingen te volgen ? We nemen even een kijkje bij de training in Utrecht ‘Bong Sung hwa’ groep, die geleid wordt door Anna kyosa.

Online taekwondo training…wie had gedacht dat we dat ooit zouden doen!

Sinds maart 2020 zijn er maar een paar maanden geweest dat we buiten en in de zaal samen mochten sporten. Gelukkig is het online trainen een goed alternatief gebleken. Het was even wennen in het begin, zowel voor de leerlingen als voor mijzelf. Online zijn bijvoorbeeld niet alle oefeningen mogelijk. Natuurlijk kan je niet sparren of andere oefeningen doen met z’n tweeën. Maar je moet ook rekening houden met de omgeving waar iedereen de les volgt: hoeveel ruimte is er? Is de vloer stevig genoeg om te springen? Bij mij op zolder bijvoorbeeld niet! En er zijn hier en daar ook wel dingen omgevallen of ingedeukt door een trap of stoot… Ook bij poomsae was het even nadenken; de leerlingen zien mij immers in spiegelbeeld. Een eenvoudige oplossing is dat ik me omdraai bij het lopen van de stijlvormen.

Gelukkig heb ik veel oefeningen kunnen aanpassen, en heb ik ook nieuwe oefeningen kunnen verzinnen. Met dank aan Bo-Ra sabum; in het begin van de online lesperiode hebben we een aantal keer ervaringen uitgewisseld.

Ondertussen kan ik zeggen dat we onze draai goed gevonden hebben. En net als normaal gesproken in de kleedkamer, nemen we ook na de les even tijd om met elkaar te praten. Dat is nu misschien wel belangrijker dan ooit. Verder wil ik Kun Sabumnim, Grootmeester Kim, en top master team bedanken voor alle steun de afgelopen periode. Namens de leerlingen van de Bongsungwha groep en mijzelf: we zijn blij dat we op deze manier toch samen kunnen sporten. Hopelijk snel weer zonder beeldscherm ertussen!

NIEUWS & Blog