Almere Tussen de Vaarten, Hwarang Mudowon, Andy Warholstraat 23, 1328 LA Almere (036-5340734 / 06-33772117)

Start dit jaar fit en sterk 2024

“Als ik train, voel ik me vrijer en ik kan vergeten wat buiten de les gebeurt. Het is een soort vrijheid die ik normaal niet voel. Een soort gevoel van thuiskomen”.

Deze leerling inmiddels in het bezit van 1e Dan traint elke zondagochtend samen met andere zwarte anders. Wat maakt het dat deze leerling jarenlang elke zondag 1,5 uur reist vanuit Nieuw Vennep naar Almere om te trainen ? Is het puur om het behalen van de volgende gradatie ? Of gaat het om het leren van zijn proces? We denken eerder de laatste. Tijdens de training komen er verschillende mentale hobbels bij kijken: frustratie als een moeilijk techniek niet lukt, het niet durven, ongemak voelen bij het maken van kreten etc. We denken dat als je continu oefent met het overwinnen van dit soort hobbels, dat men steeds eigen kracht gaat vinden om de volgende hobbels te overwinnen. De eerste stap is altijd moeilijk. Maar hoe vaker je oefent, hoe makkelijker het gaat. Oefenen baart kunst toch ? Je kunt dus oefenen met mentale vaardigheden zoals, het niet opgeven (doorzettingsvermogen), durven iets te doen (moed) etc.

Hoewel onze leden examen doen, proberen we plezier mee te geven in het leerproces. Om plezier te hebben heb je discipline nodig.

De afgelopen 12 februari en 25 februari uit Hoofddorp Toolenburg, Braambos, Nieuw Vennep en Almere Poort hebben onze leerlingen examen gedaan. Het is prachtig om hun zien te groeien. Hoe weten we dat onze leerling aan het groeien zijn ?

Als we zien dat hun kreten harder zijn, ze met opgeheven houding staan en ze krachtiger technieken uitvoeren. En dat ze aan het genieten zijn tijdens ‘moeilijke’ oefeningen.

Van harte gefeliciteerd iedereen!

Samentraining met de familie en vrienden – Examen op 12 februari 2023

NIEUWS & Blog